معماری سایت چیست:

یکی از چالشی ترین موضوعاتی که عموما بر آن تاکید می شود (اما عملا اصلا موضوع پیچیده ای نیست) معماری سایت است. طراحی معماری سایت دو شکل کلی دارد که با بیان آنها متوجه مسئله می شوید:

  1. معماری سایت عمیق: در این معماری، کاربر لازم است چندین کلیک کرده و درنهایت به صفحه مقصد برسد که در جریان آن ممکن است مسیر بازگشت را به کلی گم کند. این یک امتیاز منفی در معماری ایت بوده و سایتها باید به نحوی طراحی شوند که کاربر با کمترین میزان کلیک به هدف خود برسند.
  2. معماری سایت فلت: در این نوع معماری سعی می شود با استفاده از مگامنو (منوهای سایت که لینکهای مختلف در آن دسته بندی شده)، فوتر (بخش پایینی سایت)، و نوار وضعیت (که کاربر با کلیک بر روی آنها به مراحل قبل بر می گردد) سعی نمود که کاربر در کمترین میزان کلیک به صفحه هدف خود برسد یعنی لایه های تودرتوی سایت به حداقل برسد. این کار باعث آسان شدن Crawl برای موتورهای جستجو نیز می شود.

برای آنکه بدانید سایت شما تا چه اندازه فلت یا دیپ است می توانید ارتباط صفحات سایت خود را در بر روی فلوچارت رسم کنید. در بالاترین بخش فلوچارت، صفحه اصلی سایت شما قرار خواهد داشت و صفحاتی که مستقیما از صفحه اصلی لینک می گیرند در یک رده پایینتر رسم می شوند. همینطور سایر صفحات رسم می شوند و فلوچارت پایین می آید. پس از رسم فلوچارت، سعی کنید لینکها را در منوها، صفحه اصلی و فوتر به نحوی سازماندهی کنید تا تعداد کلیک ها کاهش یابد.

بر اساس نظریات: هینچکلیف، دونگ، ریموند پل، لیانگ جی ژانگ، چوان جون سو

نمونه نقشه سایت

نمونه معماری سایت: برای مشاهده واضح تر، تصویر را ذخیره کرده و یا در صفحه جدید باز کنید (تصویر با کیفیت بالا درج شده است)